Saturday fever

Fick precis höra av Karin att 2 personer blivit nerskjutna till döds på Robina shoppingcenter samtidigt som hon var där med Lucas nyss. Det var Hells Angels som var i farten. Känns himla tryggt!

Idag har jag en lockdown. Jag är sjuk, febrig/hostig/ont i huvudet:ig. Det har regnat konstant hela dagen och jag har inga planer förutom att göra vad jag gör just nu: Ligga i sängen och se alla avsnitt av solsidan s1-2. Bunkrat upp med nötter och frukt och såklart massa te. Det känns ändå helt okej. Inga planer på att röra mig, inte ens om jag måste.

Grattis till mig och Calle förresten som blev tillsammans för 4 år sedan igår. Även om vi varit ett par i endast tre av dessa år så kan vi ju ändå hurra lite för att vi i fyra år blivit bästa vänner och älskat varandra oavsett vad. Känns himla bra att ha honom vid min sida och jag älskar min pojkvän. Jag älskar den jag är när jag är med honom.

Nu skall jag fortsätta min ansträngande lördag. Hej!



Onsdag 25 april. Anzac day

Ledig idag pga Australiens "Anzac day" som är en hyllnings/memorial dag till de australienska samt Nya zeeländska soldaterna som föll under andra världskriget. IKEA är stängt så Karin är hemma och jag blir ledig. Soft potatis! Vaknade vid elva och gjorde i ordning lite frulle innan jag drog på mig träningskläderna och stack ut för att springa. Men jag hade verkligen ingen som helst lust, och har fortfarande ont i smalbenet så jag började med en PW men efter tio minuter så kändes det så ovärt på något sätt så jag sprang resten. Hade verkligen noll energi, så det var inte precis roligaste rundan jag gjort, väldigt lugn men bättre än inget. Nu skall jag bara vara och ha det skönt, kanske går på bio lite senare eller tar en fika. Ha en bra Onsdag fina ni! 


Lite ego träningsbilder innan min runda. (Jobbigt att inte ha självutlösare på camen..he he)


Det finaste jag vet


Nu orkar jag snart inte vänta längre!


Saturday fever

Har haft världens härligaste dag idag. Gick upp klockan nio och traskade ner till HT där jag köpte min favvo kaffe (med extra kanel) och satte mig på en bänk i solen. Klockan tio hade jag tid hos min favorit frisör Elle (Sista besöket någonsin!) och gjorde en sista slingning för att få mitt hår blondt, äntligen. Efter att det var färdigt gick jag och köpte jordgubbar och äpple och tidningen Vanity Fair och drog mig ner för att parkera mig på stranden. Jag önskar såå att jag kunde ha tagit kort! Men jag skall försöka ge er en bild.

Klarblå himmel, vindsurfare, hundar+ägare som traskar längs med vattenkanten, vit sand, cerica naglar, svart bikini, australien handduk, vanity fair, solbränna, jordgubbar, ray ban. Hur härligt tjejigt låter inte det? Man får vara lite extra tjejig ibland! 

Gick hem vid 2 eftersom jag inte ville bli bränd. Tog et bara lugnt till 5 då jag stack ut på jobbigaste joggingturen på länge. Majgaad, svettiga Brittan! Var anfådd långt efter strechingen. Nu sitter jag iallafall här och skall snart sätta på en rulle och bara njuta av att vara ung, glad och ..tjej.


woopwoop

Ligger och myser och tittar på en utav mina favvoserier Solsidan. Jag bara älskar Mia Skäringer så Anna är min favorit. Skall prata lite med Emelie först innan jag lägger mig som ett Ajax X i sängen.
Glad Fredag! :)




Hur underbart är det inte att gå runt utan smink varje dag!


Enzoboo

Gliiider mig lite genom dagarna. Redan helg? Det var ju helg igår..typ. Men det gör inget för jag har inget på agendan som skall göras, så jag kan glida mig genom dagarna i fortsättningen också. Har tillbringat min lediga eftermiddag med 500 g jordgubbar och ett äpple. Kollat mejl-facebook-favvobloggar-mejl-facebook-favvobloggar. Det var kul första rundan, sen lär jag mig att det inte kommer hända något nytt på något av ställena under de närmsta kommande timmarna eftersom det är natt i Sverige.. Så jag har målat naglarna i VS rosa och tittat på The Holiday. Gilla mycket.

Börjar få lite hemlängtan, antagligen eftersom det närmar sig och man börjar planera inför sommaren!
Men samtidigt skall det bli himlans skönt att spendera de 3 kommande dagarna med mig själv på en strand, god mat och mys. Skall faktiskt ha en helg helt för mig själv den här gången. Inga planer! Hur skönt?

Förresten, hur kan man sakna ett djur så mycket?
Bästa träningskompisen/bollhämtaren jag någonsin kommer ha.. Love him forever and ever, men snart träffar jag min älsklingsbjörn igen. Jag saknar stora gräddiga semlor också! (...udda.) Har haft ett enormt semla-craving den senaste veckan! Vet inte varför, minns inte när jag åt det senast heller för den delen.. Kanske är det bara för att det känns så svenskt..


Favoriter x2, hund + hus.


Nästa stopp?


NEW YORK


PARIS


MOSKVA


ROM

1Sofis snapshots
2,3,4weheartit


April 16, 2012

Den bästa stunden på dagen är när jag genomfört en springtur och sätter igång med att stretcha. Det är en tid för mig själv, bara mig själv. Det är helt knäpp tyst runt om mig förutom vinden som blåser i palmbladen och poolsvattnet som kluckar mot kaklet. Det är becksvart och det enda som lyser runt om mig är månen och de små lamporna som är monterade längs gångbanan till ytterdörren. Det är en kombination av känslan att vara nöjd över ett bra träningspass - den sköna smärtan av muskler som sakta men säkert töjs ut och att för varje gång märka att man förbättrats.
Jag blir mer och mer peppad för att förbättra min kropp till den bästa möjliga versionen av sig själv utan att ta ut mig eller göra extrema förändringar. Man vill ju inte tröttna!
När jag ser mig i spegeln ser jag förändringar som nog bara är synliga hos mig själv och jag känner mig oerhört nöjd över vad jag presterat. Jag gör det för min skull. En känsla som är galet underbar! Självskänslan ökar och jag kommer närmre mitt mål - att må bra över mig själv inombords som utanpå. Det är en långsam process men den finns där och den blir starkare från dag till dag.
Efter många om och men känns det som att det nu är dags att må bra, över mig själv dvs. Sluta leva i det förflutna, sluta älta, börja leva, börja njuta. Ta vara på det du har istället för att se problem och hela tiden leva för ögonblicket. Kanske var det bättre förr. Kanske inte. Kanske blir det bättre i framtiden. Kanske inte. Ingen vet, så gör det bästa av nuet i alla lägen. För just nu kommer alltid vara just nu och om blott en sekund är den stunden borta. Tog du vara på den? Den kommer aldrig tillbaka. Jag tror på att det blir vad man gör det till, vill man inte se det positiva med det som komma skall, ja, då kommer man inte se det positiva. Det gäller att inte förlora sig själv, i slutändan så är det ju dig själv du måste leva med under hela livet så det är dags att sluta förstöra sig själv med elaka och onödiga tankar.
Mamma sa till mig att det gäller att leva i nuet, gjort är gjort. Det som hänt är numera i det förflutna, lämna det där. Det är precis vad jag skall göra. Sluta hänga upp mig på saker som tyngt ner mig, människor som stulit energi från mig och onödiga händelser som alltid kommer finnas någonstans i det förflutna. Jag har sakta börjat inse mitt eget värde, vilket är otroligt viktigt hos mig. Att inse att det inte handlar om bekräftelse från andra för att man skall må bra och känna sig bra. Det är bekräftelsen från en själv som är det viktiga och den jobbar jag på varje dag. Jag tycker om den jag är som person idag och det är en bra bit på väg. Jag är på väg. Jag skall aldrig någonsin låta någon annan få mig att känna mig som något annat.

För första gången på en väldigt lång tid känner jag att alla pusselbitar börjar falla på plats och jag mår bra, på riktigt.  



Liten Frida.
Det var lätt på den tiden.



15 år. Halvstor, halvfjortis.
Trodde jag ägde hela världen och visste allt.


Idag.
Klivit in i vuxenvärlden, självständig efter ett halvår på andra sidan jorden. Kommit fram till att jag inte vill vara någon annan än just mig själv samtidigt som jag har en bit att gå, jag är inte riktigt där än. Förmodligen kommer jag alltid ha en liten bit kvar att gå. Nya mål kommer alltid dyka upp. Men jag är iallafall nöjd.

Jäkligt skön känsla kan jag lova.


And I am off

Nu sticker jag in till Surfers med tjejerna! Hoppas på en grym kväll.



Black-Friday

oooh Fredag den 13 idag. Jag har precis lagt Lucas och försöker komma på något vi kan göra sen. Det har regnat hela morgonen men nu när jag tittar ut är det soligt och inte ett enda moln, gött. Så vi kommer nog sticka ut!
Har inte så mycket mer att dela med mig av just idag. Ikväll är det avskedsfest för min favvoamerikan Megan, imorgon åker hon! Så ikväll sticker vi ut och dansar, kommer bli kul! Hinner kanske med ett inlägg innan dess.

Här är jag just nu! (Förlåt för att det bara blir cambilder, men nu när mobilen är borta blir det så krångligt att ta kort, pallar ju inte bära runt på systemkameran hela tiden. :/ )


Nu: titta på dubbelavsnitt av vänner och sedan Ellen Degeneres. Har blivit lite av en rutin när skrutten sover.

Face


Det är inte förrän du lämnar det förflutna, som det förflutna lämnar dig.


Spring i benen. not.



Har nog aldrig varit så opepp på att dra ut och springa som jag vart idag. Så fort jag steg utanför dörren så skrek mitt hvud bara " Nej! Nej! Pallaaaaaaa..........."
Men det var bara att ta tag i sig själv och sätta igång och vips så hade 45 minuter gått! Så skönt! Inte lika skönt att jag fått benhinneinflammation i vänster smalben av att ha sprungit på för hård mark bara. Dags att köpa nya skor!
Nu skall jag se på film.
Puss


Söndag

Igår var en toppendag! Var och shoppade med Lea och Sara och sedan åkte vi hem till Lea och förberedde oss inför Titans rugby game. Det var Leas pappa som hade fribiljetter till så han gav oss varsin Titans tröja och körde oss sedan ( I sin fett snygga porsche jeep) till arenan. Spelet visades även på tv. Det var jätte roligt! Rätt häftigt och grym stämning. Tog massa bilder med mobilen. Tyvärr förlorade GoldCoast Titans mot Sydney Roosters men vi var glada ändå. Sen åkte vi tillbaka till Lea och mötte upp Tiia och Jenny och hade en liten förfest innan vi drog ut i Surfers. Träffade även två killar som jag träffade på Stradbroke förra helgen. Rolig kväll och alla gick runt med kaninöron haha, jag bytte t.o.m ut mina rosa mot dörrvaktens blå. Var hemma vid 5 och imorse när jag vaknade... ja, då var min mobil borta. 
Jag måste ha glömt den i taxin så skall ringa dem imorgon om det. Så alla ni där hemma, nu kan jag endast nås på numret : +61416317294. 

Idag träffade jag Philip en stund för att se om han hade min mobil men det hade han såklart inte. Kom hem nu, trött och hungrig som tusan! Funderar på att sticka ner och köpa lite sushi från SushiTrain, så otroligt gott!  





pusshej


Glader Påsker

Hoppas ni hemma får en fin påsk (utan snö) och äter er överfulla på påskgodis. Ge godis till snälla påskärringar osvosv.
Jag startade min dag med en kaffe och dusch, har varit alldeles för seg.
Nu har jag riktigt bråttom för nu skall jag möta upp några tjejer på ett köpcenter en bit härifrån, måste ta bussen som tar 5 år, skulle egentligen varit där nu, hehe. Vi skall shoppa och luncha och sen sticka iväg på ett rugby game på en arena i Robina. Kul! Vi får se hur kvällen blir kanske träffar en engelsk filur en stund om jag hinner!  

Glad påsk igen!


Just nu. Åh, jag är så seg...


Just do it



"Hej, vem är du och vad har du gjort med Frida?".
Stack ut och sprang för tredje gången den här veckan. Känner inte igen mig själv, jag som alltid hatat att springa. Nu tycker jag det är härligt som tusan (Mest efteråt). Ut på tur aldrig sur?

Tisdag Tisdag Tisdag

Sitter i soffan och dricker morgonkaffe och ser på morgonprogrammen på tv. Efter lunch tänkte jag gå ner och köpa lite nya träningskläder från nike.
Sen får vi se vad vi gör mer. Idag saknar jag min pojkvän lite extra mycket, längtar så himla mycket tills jag får träffa honom igen.


Tonight, We are young

Den här låten har gått på repeat hela helgen, speciellt i bilen! Tycker den är bra, texten passar grymt bra in på hur livet är just nu. Åh, jag älskar att vara här i Australien! Alla människor jag träffat och hela tiden träffar, miljön, naturen som är finare än vad jag någonsin trodde. Känner mig nöjd över att vara här, försöker leva mitt liv fullt ut.
Förlåt för flummigt inlägg, men jag vill bara dela med mig lite av mitt humör till er alla.



 Fun. – We Are Young - feat. Janelle Monáe



Mobilbilder från helgen.


Stradbroke Island

Hej hej!
Kom precis hem från en jädrans bra helg på Stradbroke Island, som är en stor ö lite söder om Brisbane. Jag menar, jäklar va vackert det var! Helt underbart. Det var jag och 8 adra tjejer som drog dit över helgen och det har varit så himla bra.
På lördagen kom vi dit vid 10 någon gång och dagen bestod av strandhäng (så otroligt fin strand, underbar). Lunch. Strandhäng. Handla mat. Grilla. Förferre. Hittade ett gäng härliga killar på hostelet dessutom, varav tre var från Sverige, en Engelsk. Så tillsammans med dom stack vi in till Puben som låg på stranden. Himla mysig kväll!
Idag efter att vi ätit frukost åkte jag och några av tjejerna och provade på sandboardning, haha! Fatta roligt det var. Som snowboard fast nerför en gigantisk sandbacke. Så himla fint var det där, utsikt över hela havet. Så nu kommer jag få plocka sand en vecka framöver. Vi låg sedan på stranden ett tag och sedan drog vi upp till ett litet café där jag åt den godaste salladen jag någonsin ätit. Päron & Walnut & Parmesan sallad. Så jädra håll-käften god som det bara går. Sen hängde vi på stranden lite till. 

Himla bra helg med toppen sällskap och toppen tjejer! SYND bara att när jag tog upp min kamera och började fota, märkte att CF-kortet inte var i. Inga bilder för mig :( Men Megan har lovat att skicka sina så kanske lägger jag upp dem någon dag framöver. Det har varit riktigt mysigt iallafall! G'night.


RSS 2.0