Leaving town


Hallå där!
Idag har jag spenderat största delen av dagen vid stranden, jag låg där med min bok i flera timmar! Jätte varmt och skönt, helt perfekt dag! Jag läser boken "En Dag" och är helt kär, älskar den! Även om jag redan sett den på bio och inte alls är mycket för bokläsning så tycker jag boken är riktigt bra och kan inte slita mig. (idag när jag var nere på Coles köpte jag filmen också, hehe).
När jag kom hem har jag mest packat och förberett för tidigt imorgon bitti sticker jag och Martina till Sydney! Kommer bli himla roligt, så där kommer vi fira in det nya året! Tack för hjälpen med de krånglande flygbiljetterna Mamma, väldigt snällt! ♥
Nu skall jag se på film och äta choklad, hihi.
Vi hörs igen på Måndag! och ja,

GOTT NYTT ÅR!



Åska

Hej hej!
Hade en bra dag igår, mellandagsrea nere på HT så jag och Martina stack ner och oj vad mycket folk det var! Helt galet, hur långa köer som helst och affärer fick stänga igen för att det var för mycket folk i affärerna, så då blev det kö utanför dem också med folk som väntade på att få komma in. Jag fick iallafall hem en bikini och en parfym, som luktar helt underbart. På kvällen gick vi på bio ( ovanligt?) Happy feet 2. Haha, den var... lite för "ung" för oss kanske, men kul ändå.
Imorse när jag vaknade var det mulet. typsikt, när man bestämt att man skall gå till stranden så skall det vara fult just den dagen. Men jag gick ändå ner för det var så fruktansvärt varmt! jag köpte med lite frukost och väl nere sprack det upp och blev finfint. Vi låg där ett par timmar tills det helt plötsligt vände om och började åska en massa! Fick packa ihop fort och skynda hem med handduken över axlarna. Så nu sitter jag på mitt rum och har valt ut två filmer som jag tänkte se. Bourne Identity och Inception. Så nu blire lite åskmys! Ute öser det ner.

Ha det mys i stormen.


God Australiensk/Svensk jul!

Idag firade vi jul. Det var mysigt! Julklappsöppning på morgonen. Det var annorlunda (såklart). Lucas fick så sjukt mycket saker. Jag hade ju några paket hemifrån men fick även julklapp av Karin och Brad, så snälla de är! Sen kom Martina och vi alla hängde vid poolen som följdes av massa mat, (Svensk julmat) har nog aldrig varit så mätt i hela mitt liv.... fast där ljög jag. På kvällen satt vi och åt choklad framför tvn och sedan avslutade jag och Martina kvällen med en promenad runt om i den ljumma kvällen.

Här är bilder från min australiensiska jul! Har varit jätte mysigt.





Mina klappar. Fick ett fint brev av mamma och pappa samt bidrag på kontot, en cerise blus (Mer knallig på riktigt) och en bustier samt en grymt snygg väska som är påväg ner hit till Aussie.
Av Erik och Johan fick jag Schampoo, otroligt bra!
100 dollar av Karin och Brad, underbart.
Tack till er alla!
(Jag har inte fått mobilen.. den är oldschool.)




Have yourself a very merry little Christmas. ♥

God jul!
Klockan närmar sig 18:00 här medan den bara är nio där hemma hos er. Jag hoppas ni får en underbar jul och njut av att få vara nära era käraste. Jag har precis packat in julklappen till familjen och kortet till Lucas, haha, alltid sista minuten, jag menar, på julafton... Tur att vi öppnar imorgon! Vi har inga speciella planer idag tror jag, förutom kanske att äta lite julmat ikväll. Imorgon hoppas jag vi firar lite mer och då kommer Martina hit och firar här med oss, mysigt, då blir vi som en liten familj istället. Jag älskar jul och allt vad julen hör till, det är min absoult bästa högtid. Därför är det jobbigt att vara ifrån min familj hemma i Sverige. Hoppas att ni får en fin jul ändå Mamma, Pappa, Erik, Johan och Masha. Alla vänner, Calle, bästis.  
Från mig, till er alla,
en riktigt God Jul.
 
♥ 




Tänd ett (fyra) ljus

Hejsan! Idag är det den 23 December, vilket innebär att imorgon är det julafton för er hemma i Sverige. Idag klär alltså min familj granen och smakar på julskinkan för första gången. Aw, hade gärna varit där men vad gör en av alla jular. Intressant att prova på en aussie jul (även om alla här är svenska förutom Brad)! Vi kommer fira på söndag, alltså den 25e istället. Just nu sittere jag på mitt nya rum och lyssnar på julmusik. Karins föräldrar kom idag så de sover i "mitt" rum eftersom det är större och bättre säng. Jätte trevliga är de så jag har suttit uppe med dem nu ett par timmar och pratat, såg att de tagit med aladdin choklad också. (Hurra! Julen är räddad, typ) Jag har flyttat in i ett rum bredvid men det är väldigt mysigt här också, har en egen altandörr ut till gräsmattan så det är fint. Jag fick ett julkort också från min fina kusin Monica och hennes familj, Tack så mycket! Nu har jag ställt det här bredvid sängen så jag får lite julkänsla när jag vaknar. Klockan åtta skall jag kila ner till Harbourtown för att mysa med bio. Älskar att gå på bio här, har fått helt fnatt på det. Blivit en riktig stammis, och jag som nästan aldrig är på bio hemma. Så det skall bli mysigt!

Nu är jag ledig fram till 3e januari!

Vi hörs senare. Puss


22 December

Hej på er! 
Jag känner mig fortfarande inte riktigt på topp och då slocknar blogg glöden lite med det. Visar istället upp fem bilder, vid olika tillfällen, som jag inte tidigare lagt ut, roligare än ingeting tycker jag.
Kommer tillbaka när jag mår lite bättre.

Puss





Mobil bilder

De tre sista bilderna är från ikväll då jag var ute med Illy.


You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.

Ibland känner man bara att det är jobbigt, alla har väl sina små down perioder. Det har jag nu. Jag har varit så stressad de senaste dagarna inför jul/nyår och allt runtomkring. Detta resulterade i att jag helt plötsligt började blöda en massa näsblod i söndags, mysigt.
Så nu känner jag bara, nej. Men jag vet att det blir bättre, brukar rycka upp mig ganska fort.  
Livar upp stämningen med en glad bild. Hejdå.



15 DEC


Titta vad som kom med posten idag. ♥

Sitter just nu på mitt rum och har köpt gingerbread babies, tänkte prova australiens version av pepparkakor, ingen hit. Dessutom är de mjuka. Nej, blä. (Ändå fortsätter jag att äta..?)
Imorgon kommer Martina, som också åkt till Australien, och skall spendera sin helg här hos mig. mysigt det kommer bli!

Ha det bra kära ni!


MAAT

Sitter uppe i soffan och äter mina nudlar framför Simpson. Karin och Brad är ute på dejt så jag och Illy hänger ikväll. Har både chokladmuffins och jordgubbar till senare. nomnomnom..

Puss

 


Gårdagen, Lucia

Hej hej! Igår var jag ledig faktiskt, så jag for till Megan i Sanctuary Cove och vi bara var. Det var jätte fint där hon bor och vi körde runt med hennes lilla Buggy och slappade vid områdets lagun pool. Det är som en strand fast fejk, jättefint var det! Kommer definitivt åka dit igen. På bussfärden till och från Sanctuary hade jag samma busschaufför och oj vad han var pratglad, så nu vet jag hela hans livshistoria.. och hans dotters. Haha, och han hade en väldigt fin alv mössa på sig också. Hade ju aldrig hänt i landet lagom om man säger så. På eftermiddagen när jag kom hem bakade jag chokladmuffins, tänkte först baka lussebullar för att det var lucia och allt men vågade mig inte riktigt på det, om det hade gått fel, vilket det med all säkerhet hade.

Nu sitter jag på ett cafe nere i HT oc det är omkring 30 grader. Ur högtalarna spelas Silent night och jag har beställt en chailatte, äntligen får jag känna av lite julstämning. Jag är ledig idag eftersom Karin tog ledigt men jobbar istället ikväll då de skall ut på middag. Eller ja, jobbar och jobbar, Lucas kommer sova.

Ha det bra kära ni, jag saknar er! 

Yesterday in pics











INTERNETKNEP

Jag blir så matt. Jag har kommit fram till att jag betalar omkring 600 kronor/varannan vecka för mitt internet. Då är jag inte inne på youtube eller skype. Eftersom Karin och Brad inte har trådlöst så måste jag skaffa eget internet som man kan jämföra lite med ett kontantkort. Jag betalar för hur många GB jag vill ha (brukar köra på 4GB) för 80$. Skype, spotify och youtube drar otroligt mycket GB i timmen = måste ladda min dosa oftare. Därför är jag mest inne på faceboo för att få kontakt med er där hemma. Men nu är jag så matt, dessa pengar hade jag inte räknat med när jag kom ner för jag trodde det fanns wifi och jag behöver verkligen pengarna till annat, som resor och upplevelser jag vill göra. Samtidigt vill jag såklart kunna gå in på internet, jag menar, min enda källa för att få kontakt med Sverige...

Just nu har jag gått ner på ett caf´e i Harbourtown, jag skippade till och med middagen hemma för att få tillgång till internet här, hehe. Gratis är gott. Så jag sitter här i hörnet med min kaffe och muffin, mysigt men lite drygt att komma hit varje gång jag behöver kolla facebook kanske.. Sååå, är det nåågon där hemma som vet något bättre/billigare sätt? Erik? Vad skall jag göra? Jag pallar inte den här dyra skiten..


 


EFTERMIDDAG PÅ LERGESSNERSTREET


Vimselivims

Hej! Söndag idag och jag skall precis som igår bara vara. Tillbringade min morgon på stranden, köpte med mig lite frukost och tog med mig en bok och satt där i ett par timmar, tills det blev mulet och jag drog. Jag gick sedan ner för att möta upp två tjejer i harbourtown och Megan ville se New year´s eve, så det gjorde vi.. haha igen. Men jag tycker den var bra så varför inte?
När vi kom ut från salongen kom en tjej fram till oss och sa att någon av oss nyss tappat en 20 dollars sedel (ca 160 kr) och att tre unga tjejer tagit upp och gått iväg med den, så Megan sprang ikapp för jag vågade inte, hehe och frågade dem om vi kunde få tillbaka pengarna som någon sett dom ta. Men skitungarna sa bara att de inte visste vad hon pratade om och gick vidare, asså vem gör så? J*vla skitungar! Borde man inte veta bättre när man är typ 16-17 eller har de inte råd att köpa sina egna kläder/mat eller vad det nu var som de behövde pengarna till så fruktansvärt mycket! Åh, blir förbannad!
Inte nog med det så hittade jag inte mina nycklar när jag kom hem. Ingenstans. Då kände jag bara: Död åt världen. Jag dör. Började nästan gråta mitt på gatan och gick tillbaka till bion där jag fick gå in under en film och leta bland folk. Inte min dag helt enkelt. När jag kom hem såg jag att jag inte ens packat med mig nycklarna, de låg på byrån. Virrig? Förstår inte vad det är för fel på mig nuförtiden. Aussiefeber. Nog om allt. Nu skall jag duscha och sen mysa ner mig i sängen och bara se på film.

Ha det guld.


SWEATY SATURDAY

Hej! Idag är det lördag vilket betyder att jag har jag varit ledig, så jag sov ut de timmar jag missat i veckan och sen slängde jag på mig träningskläderna för nu får det vara nog med lata Frida. Jag tog Illy och gick ner till stranden där hon fick bada och sen gick vi runt en sväng. Gick sedan ner till HT och strosade bara runt i ett par timmar. Fick med mig lite smink. Men skönt att röra på sig igen! Har saknat min träning, kanske jag skriver in mig på något gym här i närheten, det finns flera stycken.

Förresten så älskar jag min sportbh som jag köpte innan jag åkte hit. Jag bor nästan i den..hehe. Den är så bra i alla kategorier. Finns på intersport för 400:-
Nu tänkte jag mysa ner mig i sängen, slå på en film och bara ta det lugnt, det behövs ibland.

Sköt om er så länge!






AULD LANG SYNE

Kom precis hem från att ha varit på bio. Det var egentligen meningen att Megan skulle vara med mig men hon kunde inte få tag i någon skjuts. Så jag gick ensam! Men det var mysigt, det var bara jag och några fåtal till där inne i den enorma salongen. Jag såg filmen New year's Eve. Den var bra! Verkligen måbra film. Nu längtar jag till nyår! Förhoppningsvis kommer den firas i Sydney med vänner, så roligt! Det är dock väldigt svårt att få tag i boende där nere över helgen, men jag skall göra allt i min makt. PepparPeppar.






Vill Ha

Är det något jag verkligen vill ha och verkligen behöver så är det en större väska. Jag har verkligen ingen stor utan bara mindre väskor eller clutch. Dessa tre är från Vivistyle.se . I want. Speciellt den översta.


It's beginning to look a lot like christmas






"Well, what do you know.."  (Mamma)

Såhär ser det ut hos oss! Här sparas ingen tid, alla hus är redan pyntade med granar. Här är vår!


TIPS




Behövde köpa nytt Schampoo och Balsam till mitt hår och när jag fick syn på dessa var jag tvungen att prova.
De visade sig vara hur bra som helst, speciellt till mitt torra hår. Gör verkligen underverk!
Plus i kanten för att de endast är organiska ämnen och för att de inte innehåller silikon, som torkar ut håret ännu mer. Jag vet inte om de finns i Sverige, men går iallafall att beställa och priset har jag för mig inte alls var så farligt.


7 DECEMBER

Hej!

Idag har jag haft en sån där dålig dag. Verkligen på skit dåligt humör. Jag vaknade på helt fel sida och det har gått utför sedan dess helt enkelt. Dagen har bestått av regn och rusk och efter att jag var ute med Lucas trott att jag tappat hem nycklarna (grind,altan,ytterdörr) och letade hur länge som helst ute i regnet men hittade dem inte någonstans. Panik. Fick tillslut klättra in över grinden och öppna garageluckan för att föra in vagnen för att sedan där se att nycklarna visst fanns i vagnen iallafall..Så mitt ninja agerande över grinden var totalt onödigt.  Åh, jag blir så trött! Men jag har såklart försökt att inte avslöja mitt humör för någon, kan dock hända att Lucas fått utstå ett extra grått vandrande moln idag.
Jag såg förresten att Mikael Nyqvist är med i nya Mission impossible filmen, Fett grymt juee!

Ha det guld sålänge! Nu går jag och mitt åskmoln och lägger oss.


Jag idag.


CURRUMBIN WILDLIFE PARK




DEAR SANTA

1. Pengar. 
2. Flygresa härifrån till Nya Zeeland i vår. 
3. Spotify premium.

Long time no seen

Hej!

Det var inte igår.. Förlåt! Jag har inte blivit biten av en spindel och dött om det var någon som oroade sig.
Jag har bara inte haft så stor lust eller så mycket tid att blogga de senaste dagarna, men nu är jag här! 

I lördags var jag och några tjejer iväg till en wildlife park i Currumbin som ligger några kilometrar härifrån. Det är ett ställe där man får chans att se koalor, kängrurur, krokodiler osv. Påminner lite om Nordens ark faktiskt, man går liksom på träbroar runt om i parken, som är enorm! Så jag har hunnit med att krama en koala och matat kängurur :) Jag fick faktiskt även hålla en orm runt nacken, usch, det var äckligt! haha. Har massa bilder, men visar dem en annan dag.  

Idag har jag bara haft en dag för mig själv, och gått runt och tittat på lite julklappar, även om jag inte har någon större julkänsla så får man det när alla affärer spelar julmusik! Jag var även inne hos frisören som toppade mitt hår en bit. Behövdes verkligen. Imorgon börjar jag jobba igen så nu sitter jag på mitt rum och äter koalakakor! Jätte goda! 

Ha det så bra! Puss





Ser ni julgranen förresten? kommer lägga upp en bättre bild!

Mina tankar går idag till min bästa vän där hemma.
Jag älskar och saknar dig, och du vet att jag alltid finns där för dig! 
Tänker på dig bästis.

Be strong 

/tvillingsyster


                                                          

VARNING







Låt dig inte luras av förpackningen eller innehållet (Ser ut som om det skulle kunna smaka gott).
Usch! ÄT INTE.


TORSDAG

Hej på er! Idag har jag jobbat, solat på balongen, ätit mat och umgåtts lite med Brad. Det har varit en ganska så fin dag men nu är det både regn och blåst ute, kan jämföras med en svensk sommar! En dag kvar imorgon sen har jag långhelg framför mig, känns skönt. I helgen har vi (Jag och ett par tjejer) planerat att åka till en wildlife park och sedan på kvällen till broad beach och på söndag åka ut till en paradis ö som finns här någonstans, är inte riktigt säker på var. Hoppas vädret blir bättre!
Imorgon är det fredag men jag har planerat att ta det lite lugnt, kanske gå ner och se på bio eller gå ut och äta. För att sen tagga till det igen på Lördag.
Puss


                                                             Hittade dessa bilder, haha, kunde inte låta bli, visst känner man igen sig?

 




<-Emelie


RSS 2.0