If you get a chance, Take it. And if it change your life, Let it.

Hej hej!

Idag har jag jobbat från 9-15. Vädret har varit lite sådär, i förmiddags regnade det men nu på eftermiddagen har det varit stekhett, lite för varmt faktiskt (Om man får skriva så?). När jag slutade gick jag bort och köpte med mig lite mellanmål och choklad och gick ner till stranden där jag satt i nån timme. Perfekt eftermiddag!

Puss




TRANSPARENT





TIDEN FLYGER

Idag har jag bott i Australien i en månad, sjukt vad fort det går! Känns som jag kom hit igår samtidigt som det känns att jag bott här föralltid.
Nu tänkte jag kolla runt lite på biljetter till Sydney och Melbourne. Hoppas förresten alla ni där hemma hade en bra första advent! Julen kan inte kännas mer avlägsen än vad den gör här, trots allt julpynt och granar i varje hus (redan), och jag har även ätit lussebullar, hihi.

 


POOLHÄNG





SÖNDAG 27 NOVEMBER

Hej Bloggen!

Nu ligger jag här i min säng och myser med choklad och kakor.... inte bra, men gott som fan!
Jag har haft en bra helg, i fredags var vi ute som sagt, var hemma vid fem och vaknade igen vid åtta och kunde inte somna om. Klassiskt. Jag åkte in till surfers för att äta lunch med Megan och vi gick runt där ett tag, satte oss på en irländsk pub och drack öl och lyssnade på live musik, mysigt!
Det var meningen att jag skulle gå ut igår också och träffa våra vänner som åkte hem till Melbourne idag. Men tyvärr så blev det inte så eftersom jag var så himla trött så jag somnade i sängen, haha. När jag vaknade hade jag 15 missade meddelanden. himla trist, men jag sov för första gången på länge längre än fem timmar! Åkte in till Surfers idag också och legat på stranden hela dagen. Vi åt på en jättegod restaurang vid strandkanten. I fredags fick jag även post! Det var min söta mamma som skickat brev och två svenska tidningar, gulligt♥.
Ja, det har hänt massa, men nu när jag väl sitter här kommer jag inte på någoting. Och allt kanske inte är relevant att skriva upp i bloggen, hehe. Men jag har det riktigt bra och roligt här nere! 

Hoppas ni också har det fint!  






LET'S GO

Skall strax möta upp Megan, har köpt lite vin som vi tar med ner till stranden innan vi drar in mot Surfers eller Broadbeach! Nu skall vi slå klackarna i taket ( läs : conversen).

Ha en grym fredag!



SAVE TONIGHT


24 NOVEMBER '11



THE NAKED TRUTH

Lucas ligger och sover och så fort han vaknat tänkte jag att vi kan gå ner till affären och handla lite. Idag regnar det så det är sådär fuktigt i luften och bidrar till att jag får finnar lite överallt. Åh, jag som trodde att man skulle få bättre hy när man går utan smink dagarna i ända. Vilket är väldigt skönt faktiskt! Enda sedan jag var 12 har jag haft komplex för min hy och redan i femman började jag få acne och har sedan dess aldrig känt mig bekväm utan smink. Något jag kanske ångrar nu när jag tänker tillbaka, jag menar att försöka dölja finnar när man är 12, kan ju knappast ha gjort det bättre. I åttan var det nog värst, och jag hatade det och blev förbannad för jag var den enda bland alla som hade finnar (Iallafall var det så jag kände). Så himla orättvist tyckte jag det var. Det blev så där att jag var tvungen att sminka mig, utan mascara blev jag naken, kanske inte ful, men jag kände ändå att skulle jag visa mig, skulle andra tycka det och ja, säkrare med en mask på. När jag blev tillsammans med Calle hade jag jättesvårt för att visa mig utan smink och i början vågade jag inte ens tvätta av mig det. Hur sjukt är inte det? Då gick jag i nian.
Hemma i Sverige har jag alltid smink så fort jag skall göra något. Här nere bryr jag mig inte om det, bara på helgerna. Ta det inte fel nu, jag tycker det är himla roligt med smink och jag älskar att sminka mig och göra mig fin! :) Tycker bara att det är helt sjukt hur något så ytligt kan påverka en såpass mycket. Det är inte förrän nu, sju år senare jag känner mig bekväm och i stort sett blivit av med mitt envisa tonårskomplex.
Så, nu har det här inlägget skenat iväg och blivit mycket längre och mer insnöat än vad jag planerade. Så där sätter jag punkt!



Jag just nu, utan smink.


HA EN FORTSATT FIN DAG


JAJJEMENSANMENJODÅ


Dagens Lunch. Jordbubbar med naturella cashewnötter och NW.

Idag har allt gått bra. Hunnit med ganska mycket faktiskt! Var nere en snabbis och tittade lite i affärer, jag vill ju hitta ett par shorts! Men ingen lycka den här gången heller. Alltid när jag siktat in mig på ett slags plagg jag vill ha, så nöjer jag mig inte förrän jag hittat just det. Måste lägga av med sånt, jag menar, ibland finns det plagget bara i min egendesignade fantasivärld, haha. Jaja. Lär hitta något iallafall.
Jag sitter just nu i mitt nystädade rum och myser. Skall försöka få mig själv till att ta en promenad senare!
Skall även planera lite inför helgen också, ser ut som om det kommer bli en rolig helg!


OM NOM NOM



TOPSHOP
                 





RUNAWAYDREAMZ







Letar efter nya shorts eftersom mina blivit så stora och säckiga. Främst efter några som liknar de svarta, fast kanske utan alla nitar. De med starprint och de med Leopard är också riktigt snygga.
 Kläderna från topshop. Mjau! Mest gillar jag den röda toppen och väskan.


VITTOCHVIRKAT

Hej hej!

Iförrgår åkte jag som nämt in till Surfers igen. Jag satt på busshållsplatsen för att ta sista bussen in till SP. Bussen kommer, jag går på. Efter ca 300 meter upptäcker jag att min mobil inte befinner sig i min väska längre. Panik. Jag ber busschauffören att stanna och frågar om det är möjligt att det finns någon annan buss eller att hon har möjlighet att vända (Med tanke på att det är sista bussen och jag var den enda i den). Det fanns det inte och det kunde hon inte. Så jag klev av för att gå tillbaka till busshållsplatsen. Och där låg min mobil i gräset där jag suttit och väntat. Och jag fick ta en taxi. Jag vet inte vad det är med mig, först glömmer jag mitt ID i Brisbane och fick åka tillbaka, sen detta. Börjar bli för lik min bror.
Jag var ganska trött men eftersom alla var ute, blev det så för mig också. En ganska lugn men ändå rolig kväll, vi satt på en irländsk pub och bara tog det lugnt och pratade, jag somnade klockan fem och vaknade åtta. Trött tjej. Måndagen spenderade jag med Jake och vi for till Brisbane men jag var så sjukt trött! Haha, ville i princip bara hem och lägga mig och sova i all framtid, men men. Det var helt okej.



Här en en bild på min favoritklänning just nu. Vit och virkad. Kommer bli snyggt ihop med klackar när man är ute eller på stranden över bikinin. Hade jag varit i Sverige hade jag haft skinnjacka över. Det är så snyggt!

WEEKEND

Hej!

Oj, jag vet inte riktigt vad jag skall skriva. Helgen var helt otroligt bra, men samtidigt så knäpp, oförutsigbar och osammanhängande. Det har varit helt galet på verkligen alla sätt, så mycket som hänt, roliga och mindre roliga saker. Allt från att ha glömt mitt ID och behövt åka fram och tillbaka till goldcoast till att ha träffat människor från Tasmanien och tillbringat en morgon i deras lägenhet i Surfers med världens finaste utsikt. Råttor som fallit ner på oss när vi satt i en park mitt bland skyskraporna i Brisbane de sista timmarna innan gryning. (Jag dog av skratt! Attackernade råttor..i träd?) Klättrat i träd. Delat hostelrum med tyskar och holländare och betalat för det trots att det inte blev så att jag sov där. Sedan gick vi ut och vi hade himla kul! Och tro det eller ej , men under hela natten var jag inte inne på en enda pub.
Spenderat mer än ett dygn utan sömn och söndagen på stranden tillsammans med Megan och sedan ensam när hon for hem. Det var väldigt skönt att få vara helt ensam ett tag faksiskt. Det har varit en riktigt Bra helg med andra ord! Och jag låter bilderna tala för sig själva.

Imorgon är jag ledig så då skall jag faktiskt åka upp till Brisbane igen på förmiddagen. Så jag skall göra mig lite i ordning nu och sen åka in till Surfers och sova i den fina lägenheten inatt.
Så med detta inlägg säger jag, Ha en riktigt bra söndag! 








Mitt nya namn!







 









Hostelrum, såg inte killen i sängen först efter och oj vad vettskrämd jag blev! (HolländarN)




Utsikt från lägenheten, tänk att få vakna upp till detta varje morgon!











Nere på stranden.





 


 

00.04

Åh, filmen var jättebra! Den hade sina stunder som var lite sådär, men annars var den så fin. Blev nästan tårögd på vissa ställen. Se den!
När jag var påväg hem och gick genom parken kunde jag se stjärnorna väldigt tydligt och såg att man faktiskt kan se orions bälte här också. Det befann sig på helt andra sidan himlen i och för sig, men fortfarande, same stars.

Imorgon bitti åker jag och några tjejer till Brisbane, vi har bokat ett billigt hostelrum där alla, tror vi är runt åtta, skall sova. Det skall bli roligt att komma härifrån lite och se något nytt! Jag skall försöka ta massa bilder. Och nu kom jag på att jag inte ens har packat än.. Så det får jag nog ta itu med nu!
Puss på er och hoppas ni får en underbar helg!


BREAKING DAWN

..skrev först breaking down, och såg inte det först efter, det hade ju låtit lovande..



Fint.

Nu sticker jag ner för att möta upp brudarna och se på den efterlängtade twilight filmen. Skall bli så roligt att se hur de byggt upp filmen i jämförelse till boken. Spännande! Tänkte köpa ett lass med feta popcorn, så jag kan trösta mig lite bland all kärlek som kommer infinna sig. Kommer nog bli rätt cheesy och tänka på min man där hemma, fast det gör inte så mycket för när jag tänker på honom så blir jag så glad♥

Puss på er!

CHIEF FRIDA

Nu har jag myst ner mig i sängen efter en promenad och middag, som faktiskt jag lagade!
Jag gjorde ett eget experiment som faktiskt blev riktigt gott! (...thank God). 
Det blev färsk ungsbakad lax med dill och citronsaft tillsammans med stekt halloumiost med gurka, paprika, sallad och massa avocado (som jag saltade lite lätt). Älskar avocado. Ni borde prova göra det, för det var sjukt enkelt och nyttigt dessutom. Jag fick mycket beröm så det var roligt, hihi!
Nu skall jag sätta på en film och sedan sova, det börjar bli sent.
Ni får ha en fin dag!



just nu.



SNYGGT


Åh, Kan inte hjälpa att titta på vinterjackor. Älskar snygga jackor. Dessa två är från ACNE och jag hade gärna velat haft dem! Om det inte var för att jag befinner mig på ett ställe där varma jackor inte är relevant, och för att de kostar över 12.000 kronor. Men det skadar inte att titta!

 


AT THIS MOMENT

Just nu badar Brad och Lucas i poolen. Jag sitter bredvid och vi har på radion som spelar riktigt bra och härlig musik.
Vill bara skriva till er alla att allt känns riktigt bra just nu, känner mig lycklig som kan göra det här och när jag tänker på er nära där hemma, jag hoppas ni har det lika härligt som jag.




18:58

Idag har jag spenderat en del tid nere på harbour town. Jag, Megan och Linda gick till Legends coffee för att äta lunch. Så himla härligt ställe med tema amerikanska legender, jag åt en riktigt stor och god sallad, portionerna här nere är så enorma. Det var iallafall trevligt att träffas igen.
Efter lunchen gick vi förbi en massiv converse butik. Hur många converse som helst, i alla färger! Dock är conversen i stort sett lika dyra här nere som hemma.
Nu skall jag äta, Puss!








MERCREDI





Idag ser jag ut såhär! 
Nu skall jag mata Lucas med flaska, sen skall jag träffa tjejerna och äta lunch. Tänkte även höra om de har lust att se Twilight med mig nu i veckan eller nästa. Tråkigt att sitta där själv liksom, haha.
Hoppas att jag ser en jätte farlig spindel eller orm på vägen ner (mitt i samhället..). Något att brottas med? Australien har inte riktigt levt upp till sitt farliga rykte, inte än iallafall. Jag vill ha lite spänning!
Lite Frida VS wild. 


Vi hörs senare! 
Puss

BILDER FRÅN DAGEN







Lunch.
Promenad.
Vår Gata.
Mataffär runt hörnet.
Frasier Island, världens största sand ö.

PINK SPORTS








Tänkte bara visa upp mina shorts som jag har bott i de senaste två dagarna, älskar färgen och modellen, och bekväma är de ju också! Perfekta i värmen. Har även ett par i svart.
Från ENERGETICS.


EN GOD MORGON





PAPPA

Pappa! Grattis på fars dag i efterskott! Tänkte på det i både fredags och lördags men glömde såklart på söndagen.
Jag hoppas den var bra iallafall.
Älskar dig!






14th

Hej snyggingar!
Kom precis hem från mallet som jag kombinerade med en kvällspromenad i den ljumma luften. Det var Karin som frågade om jag bara kunde springa in och köpa mjölk medans jag ändå är ute. Och som alltid, när huvudsaken är att bara köpa mjölk, vet jag att så inte är fallet. Jag gick länge runt och tittade efter något gott som jag kunde ha till nu ikväll. Så jag letade efter något som var hyfsat nyttigt! Men här är mataffärerna väldigt lik mataffärerna i USA (har jag hört). Så hoppet om att hitta något nyttigt är lättare sagt än gjort, om jag inte vill köpa ett salladshuvud då. Där fanns donuts, munkar, munk-donuts (?), cupcakes, chips, ett hav av kakor.. ja, ni förstår vinkeln. Paradis typ. Men börjar man köpa massa sån skit kommer det nog bli svårt att sluta. Jag hittade tillslut en påse mixade nötter! Och när jag stod vid kassan kunde jag inte motstå en liten choklad för 1$. Billigt tänte jag. (Först nu kommer jag på att det är ju inte så billigt iallafall, med tanke på chokladens storlek.) Så en sån fick följa med, och tro mig, den var slut på två röda, för den smakade precis som julkalender chokladen hemma! (Jag vet att ni får upp den exakta smaken nu! haha). Mums!
I allafall, När jag kom ut från affären, då inser jag.. jag har glömt mjölken.


Idag var min första riktiga jobb dag. Jag hade hand om Lucas helt ensam och det gick så bra! Han grät nästan ingenting, bara när han ramlade. lille plutt. Vi var på en playgroup i någon timme, som vi går till varje måndag. Sen var vi och handlade lite jordgubbar och sen har vi bara varit hemma och lekt och myst. Brads mamma kom förbi och fick spendera lite tid med Lucas, helt lugnt för mig! Men när hon skulle lägga honom för en eftermiddagsnap började han skrika och gråta och var alldeles, ja, galet ledsen.. Och slutade gjorde han inte heller. Men sen när jag försökte då lugnade han ner sig och somnade tillslut. Super nanny, ey? haha, nej men det kändes fett bra.

Nu skall jag och mina nötter , misstolkningar uppstår här, mysa ner här vid datorn ett tag. 30 grader har vi haft idag och jag har bränt mig på bröstet, kommer definitivt börja flagna. :(
Ha det så bra där hemma!



Why compare yourself with others? No one in the entire world can do a better job of being you than you.


THREE RANDOMS OF THE DAY








EN TANKE

Just nu sitter jag och tittar runt på olika resebloggar från människor som liksom jag har lämnat svensk mark för att upptäcka vad som finns utanför. Vissa personer är folk jag känner, andra inte.
Även om jag just nu befinner mig på andra sidan jorden kan jag inte hjälpa att jag längtar efter att resa, haha? Jag vet det låter ju sjukt konstigt med tanke på att jag är här och det är hur bra som helst, men jag menar resa, Backpacka. Igår när jag var ute stötte jag på en kille, tror han var från indien, och vi började småprata om resor etc. då vi båda ursprungligen är från andra delar av världen. Och han frågade mig vad mitt mål med att åka hit var och jag svarade att det är en god chans för mig att få se lite av världen. På det svarade han "Vill du se världen, eller vill du uppleva världen?" och även om det låter som något taget ur en halv sjaskig film så låg det något i vad han sa. Vi pratade inte så mycket mer men det är fortfarande något jag tänker lite på. Det är ju klart att jag vill uppleva världen. Jag vill ta alla chanser jag kan för att resa runt och se andra saker än de mest turistiga ställena (alla turister tänker väl precis såhär iofs..). Och trots det att jag bara är en 19årig tjej så är det något som verkligen pushar mig inombords till att göra grejer. Samma push som jag hade när jag bestämde mig för att åka hit. Den här resan jag gör nu, Min resa, går inte bara ut på att vara i Surfers och sola och bada utan jag vill göra såå mycket mer medan jag är här. Jag vill åka in till mittersta Australien (läs: bushen), jag vill ha några dagar i sydney, tasmanien, barriärrevet, Melbourne och förhoppningsvis kunna ta mig ner till Nya Zeeland. Ja, det finns en så lång lista på saker jag vill uppleva medans jag är här och det blir lite samma princip som krokodilen i alice i underlandet. Ni vet, tiden jagar, den räcker ju inte till.  När man sitter hemma så tänker man alltid "Äh, men det fixar vi, det kommer gå bra. Jag kommer hinna med allt. blabla" Men nej, så där lätt är det då inte.
Det gäller att ta chansen medans man har den och jag skall göra allt jag kan för att hinna med så mycket som möjligt! För jag vet att jag inte kommer kunna göra allt jag vill.
Och nu då, när jag läser om en tjej som tagit sitt pick och pack och rest till Sydamerika i ett halvår. Hallå! Det vill jag ju också göra! Sedan Costa Rica resan i Dec/Jan har jag alltid velat åka tillbaka. Men nu vill jag uppleva hela sydamerika, galapagos och alla de där ställena man inte riktigt tänker på finns. Samtidigt som jag vill åka till Kina, Indien och Japan. New York, Los Angeles. Jag känner mig så driven, som en motor som inte vill stanna men det är inte lätt när högskola och ekonomi alltid ligger som en tung sten på ens axlar. Det finns så mycket att göra.
Jag känner att jag och mina två bröder är väldigt lyckligt lottade då mamma och pappa har tagit med oss på resor runt om i världen. Vi har därför fått se och uppleva saker tidigt och det kan nog vara en av faktorerna till varför jag vill göra mer. Jag har fått lite smak för det hela, jag vet lite hur det är.

Ett ganska flummigt inlägg men jag tror att alla ni där hemma som läser detta, alla mina vänner i min ålder tänker likadant. För jag vet att jag inte kan vara ensam om att vilja. Man borde ta chansen.
Det är det så värt. 

Det känns som igår jag var liten och lekte runt i trädgården hemma, glassbilsgubbar som drog ut mina mjölktänder ( -.- ), familj och vänner nära till hands. Och nu är jag så långt ifrån mitt hem jag kan vara. Det var omtumlande i början, självlart, men även om jag bara har varit här två veckor så har det kommit nu att, shit, jag är verkligen här. Ingen big deal för andra kanske, men något större för mig.
 Det känns läskigt men samtidigt ack så bra. Jag åkte faktiskt!
 Jag har länge haft en längtan till att göra något jag drömt om, något eget. Man får lära sig att leva, ja i stort sett själv. Ingen finns där när det är liite jobbigare, man får stå på egna ben. Det är nu jag växer upp från barn till vuxen, på riktigt. Jag låter tiden bestämma vad jag kommer bli. En dag är jag säker på att jag kommer vara så glad över mina val, och förhoppningsvis uppnått vissa av de mål jag har. Ingen eller inget skall få mig att känna mig som något annat.
Det känns så bra!








NEW HAIRDO

Juste ja, jag har ju förändrat mig lite.

RED




REACHING THE SUN

Trevlig dag igår!
En dag som började klockan 11 på stranden och slutade klockan 5 på natten efter en vimsig bilfärd. Hujedamig! Men vi hade det bra, det var roligt att se vad australiens uteliv hade att erbjuda och vi fick dessutom träffa ett par schysta australiensare som vi pratade med och som tog med oss till lite olika ställen. Kul att se allt från deras perspektiv! Nu är jag lite trött eftersom det inte blev mycket timmars sömn inatt. Så det första som står på schemat är: Gå ner och köpa glass! (Har inte ätit glass sen jag kom hit, skandal..)

Gårdagen i bilder.
















FREDAGSMYS

 


11 / 11 / 11

Goddag på er! 
Idag har jag bott i Australien i nästan två veckor. Hur fort har inte det gått?
Allt känns fortfarande väldigt nytt och lite ovat (Såklart) men samtidigt känns det väldigt bra. Det tog några dagar att hitta in i det hela "Bo på andra sidan jorden, ensam". Men nu börjar allt äntligen falla på plats och rutinerna börjar rulla på. Och jag har fått kontakt och hunnit träffa andra tjejer som bor ganska nära mig här. Det känns väldigt bra. Jag har fått i ordning på mitt och har lärt känna området där jag bor och hittat affärer med saker jag behöver och fik med jättegott kaffe, hihi. Jag har  dessutom verkligen nära till allt, 10 minuter till stranden, 10 minuter till köpcentrum, 2 minuter till buss. Perfekt. Jag känner mig ganska säker på att jag kommer älska att bo här så snart jag känner mer som hemma. Är så glad över att jag åkt hit. 

Ikväll åker Karin iväg på fest så jag får jobba ikväll också. Lucas kommer ju ha lagt sig så det är mest för att hålla lite koll ifall han skulle vakna, så jag tänkte ladda upp med någon rulle och något gott! Det är ju fredag, fredagsmys? Ganska härligt jobb!
Imorgon tänkte jag och Linda, en tjej från Tyskland, åka in till surfers eller Main beach och spendera dagen på stranden och gå och fika. Hon har ju tillgång till egen bil.. Lyx! Så hon hämtar upp mig här.
 På kvällen tänkte vi möta upp ett gäng tjejer och gå till Broad beach. Kul!
Nu äre helg!


BRÄNDA BERIT

Hej!
Jag låg på stranden idag i sådär, en kvart kanske. Resultat = el polkagriso.
Dessutom hade jag shorts på mig så ni kan ju lista ut hur snyggt.
Iallafall idag har jag hunnit med det ena och det andra, som tillexempel köpt hem lite kläder + en bikini, Träffat svenskar, åkt fram och tillbaka till surfers och "låtit" lillen förstöra mitt K på tangentbordet.. (Fortfarande smygarg över det sista.) Nu ligger jag i sängen med nötter och jordgubbar och försöker ta igen lite med min bästa vän där hemma! 
Ha det toppen! 


bonnebränna
 


LIGHTS


WEDNESDAY 18:27

Jag kom precis in från en promenad, försöker hitta en ny runda här nere som jag kan gå som kan komplittera min rutt därhemma! Lättare sagt än gjort dock.. Det har varit riktigt varmt idag (...Emelie) och även fast klockan närmar sig sju på kvällen och solen gått ner så är det nog minst 20 grader ute. Väldigt skönt. Jag känner att jag börjar komma in i det hela nu och det känns riktigt bra! Jag hoppas ni därhemma har det bra och myser med te och allt vad det kan vara och snart får snö som ljusar upp tillvaron lite! Nu skall jag ner och köpa lite Cola till mig och Karin och kanske något gott att ha ikväll!
Puss :)
    


WON'T LET THE SUN GO DOWN ON ME

Kom precis hem från en promenad med Illy! Hon älskar att gå promenader men kan inte vara ute i solen så länge då hon bränner sig, igår var hon helt röd! pälsen är så kort :( Stackarn! 
Tog sedan med mig Lucas ner till stranden och vi lekte runt i sanden och jag lät han doppa fötterna i havet, han kan ju inte gå själv så jag fick gå och hålla han i händerna. Jätte gullig. Jag tog inte med kameran , men det var tur för när vi var klara var både han och jag helt fulla i sand.

Bilder från stranden som ligger precis här i närheten.

    


atNight

Trött och slut efter en heldag i värme med barn och allt vad det är. Jag lovar att försöka lägga upp lite fler bilder de närmaste dagarna. Tar ju faktiskt en hel del kort! Har även lite planer inför de närmst kommande helgerna där b.la en resa till Brisbane står på schemat, Kul!
Ha en riktigt härlig Tisdag Sverige, nu säger jag God natt..eller borde jag kanske skriva, God dag?



Tisdag

Hallihallå!
Likaså idag väcktes jag av att solens strålar trängde genom jalusiet och träffade mig i ansiktet. Klockan var halv sju... och jag kunde inte somna om såklart.
Nu sitter jag och Lucky Luc och chillar lite i mitt rum. Karin är och klipper håret och Brad stack och surfade! Så nu ska vi busa runt lite :)




Surfers

,

Surfers Paradise

Idag skall vi åka in till Surfers Paradise och i eftermiddag skall vi ha en barbique! Kameran följer såklart med. Det är blå himmel och runt 30 grader.
Ha det så bra kära ni!


Dagens Bilder

Mötte upp Megan, en aupair från USA, och vi åkte in till Main Beach och jag tog mitt första dopp i havet! Sweet! Bilder från mobilen.


Blommigt

Första australienska inköpet avklarat!

Från
ROXY


T.G.I.F

..inte för att jag har jobbat stenhårt den här veckan precis..


Vaknade idag upp vid sju, så det betyder en timme längre än förut. Haha, jag har vaknat vid fem halv sex varje morgon hittills. Jet lagd?..ehm ja. Lite jobbigt då jag är superduper pigg när jag vaknar (jag som brukar vakna vid 11-12 hemma liksom) och sedan vid tre-fyra på eftermiddagen förvandlas jag till en levande zombie. Jag känner mig som en åttioåring som går och tar en liten eftermiddagsnap, och sedan somnar runt tio elva, sten trött verkligen. Men det kommer!
Vi kom precis hem från Myles och Tuva, Myles som fyller ett idag. Så vi åt kanelbullar och bakade en kaka. Tuva är nämligen också svensk mamma så de umgås därför en del med Lucas och Karin. Om jag hade sett mig själv nu för sex månader sen hade jag nog blivit skraj. Jag på barn kalas, det händer liksom..aldrig. Iochför sig händer väl det inte så ofta att jag bestämmer mig för att ta mitt pick och pack och åker till en helt ny familj på andra sidan jorden för att ta hand om ett barn i ett halvt år så ofta heller.. Ni som känner mig vet att jag inte är världens barn människa. Som när jag och Emelie åkte till Cypern och vi satt på på flygplatsen och en väldigt liten kille satt vid bordet bredvid och jag slänger ut mig "Herregud, så här nära en så liten har jag aldrig varit.....". Ja, ni förstår, jag är inte den mest erfarna, men nu känns det som om jag har haft ett barn i många år. Man lär sig så fort och Brad och Karin är väldigt förstående och säger att de inte förväntar sig att jag skall kunna allt nu i början. Det kommer. Jag trodde bara att den första barnet jag skulle ta hand om skulle vara mitt eget, om sådär tio år.

Nog om det! Jag tänkte springa ner till Harbour (igen) och köpa ett telefonkort så jag kan ringa superbilligt till Sverige. Främst mamma och pappa, Calle och Emelie, som jag alltid pratar med så mycket hemma. Och ikväll skall jag ut och träffa två tjejer som liksom jag är aupairer här på GC. Kul! Nu är jag ledig fram till Måndag!
Ha en riktigt härlig fredagskväll!




Gjorde mig fin.


 


Torsdag

Hej hej!

Sprang precis iväg en sväng till harbour town, som är som ett slags outlet utomhus. Det är som ett stort torg med massa affärer från fik, mat och telefon till märkeskläder. Jag var en sväng inne på Tommy Hilfiger och oj vad mycket fint det finns! Det är dessutom mycket billigare då det är förra säsongens kläder. Efter det satt jag och Brad uppe i någon timme med Lucas samtidigt som vi lyssnade på red hot chili peppers. Ganska soft.
Nu gick de iväg på promenad och jag är ensam i huset. Tänkte sätta mig ute vid poolen en stund och läsa lite och sedan springa ner till harbour igen i samband med lite träning och köpa en 5 liters 346 protecting solskyddsflaska. Solen är sååå stark! Min 8 protecting funkar lika bra som vatten här nere.

Hoppas ni har det lika bra hemma i Sverige!
 




Inte ens när man åker till andra sidan jordklotet slipper man dessa. Överallt på strandpromenaden.


17.43

 bilder från idag.


Onsdag

God Morgon!

Vad roligt att så många tittar in på min blogg! Blir så glad! :D 
I form av en klarblå morgonhimmel gjorde Australien det lätt för mig att vakna imorse.  Jag har precis ätit frulle tillsammans med familjen som är så himla trevlig. Om en stund skall jag och Karin ta en promenad ner till stranden här borta och köpa med oss kaffe. Det skall bli så kul. Vädret är härligt, varken för varmt eller för kallt, ganska perfekt. Igår brände jag mina axlar! typiskt mig, men jag var i solen i max en timme liksom. Igår kväll blev det kallare och jag fick till och med gåshud av blåsten. Det är ju fortfarande vår här så när solen gått ner biter kylan tag lite.
Vi hörs senare!

Jag tar massvis med bilder, men tyvärr tar det väldigt lång tid för dom att ladda upp, så det blir inte så många här tyvärr.


Mitt badrum
 




Gold Coast, Australia

Heeej!

Aah, shit, vet inte vart jag skall börja egentligen. Jag är framme nu på guld kusten efter en lååång flygresa. Jag kom igårkväll (nu är klockan 21:14 här) så jag har tillbringat en natt + en dag här. Familjen är så gullig och det är så fint, men jag träffar inte Brad förrän ikväll.
Igår var det ganska jobbigt, jag var rätt ledsen och undrade om detta verkligen är något jag är beredd på att ta mig igenom. Dessutom saknar jag mina käraste hemifrån så det gör ont, det är jobbigt att vara ifrån er. Men jag vet ochandrasidan om att de troligtvis kan komma på besök, det hade varit himla roligt!
Hur som helst, min första dag började vid sex när jag vaknade (kunde inte somna om) och det kändes det så mycket bättre redan. Jag fick kontakt med nära via fejjan som peppade på och efter det så kändes det så skönt.
Efter åt jag frukost med Karin och sedan kom hennes svenska kompis Tuva med sin son Miles förbi och vi gick till köpcentret några kvarter bort. Det var sån Horse racing idag i Australien vilket är en rätt stor grej med gäster som Sarah Jessica Parker, Dita von Teese, Leonardo Dicaprio osv. Så vi gick och tippade på hästar. Haha, jag har aldrig gjort det förr så jag hade ingen aning om hur man skulle tippa. Tror inte ens man såg min häst i bild någon gång under loppet, medans Karins häst kom etta! Kul! Vi satt iallafall framför tvn och Karin dukade upp med Champange, ost och kex, mysigt!
Sen har det bara varit lugnt och vi har ätit och jag gick tillbaka till köpcentret och fixade mitt internationella mobilkort, och internet till min dator, de har ju tyvärr inte wifi.
Nu sitter jag nere i mitt rum och tar det lite lugnt, ser att mina axlar är redan röda efter en halv dag i solen. Imorgon skall vi promenera ner till stranden en sväng och se hur det ser ut!

Jag saknar er där hemma!
Mamma och Pappa, jag älskar er så mycket.


Åh jag vet inte riktigt vad som händer men ja kan inte ladda upp bilder just nu, men här är  iallafall två bilder från mitt rum. Sköt om er!




RSS 2.0